zaterdag 28 maart 2015

Verteltafel: het rode gietertje + zaaien en planten


Deze week werkten we rond de verteltafel van het boek ‘Het rode Gietertje’ :
Op een warme, zonnige dag wil Wim de poes, de hond, de vogel, de kippen, het varken, de koe en de geit met zijn rode gietertje water geven, maar de dieren willen niet drinken. Pas als Wim de bloemen die dorst hebben ziet, kan hij zijn gietertje gebruiken en gaan de bloemen weer overeind staan.
We maakten samen een verteltafel met de knuffels en de voorwerpen uit het verhaal en de kleuters konden zo het verhaal naspelen.
We zaaiden ook tuinkers maar voor we hieraan begonnen, maakten we een kikker van een doosje om de tuinkers in te zaaien. We plantten bloembollen, schilderden met verf en bloemparfum en maakten onze eigen rode gieter met gescheurd rood papier.
Volgende week krijgen we onze tuinkerskikker mee naar huis, nu moeten we nog even wachten tot hij groot genoeg is.
We hebben elke dag de groei al goed bekeken en waren heel verwonderd hoe snel de tuinkers elke dag groeide.
Veel kijkplezier!

28 maart 2015

Jeugdboekenweek 'humor'

28 maart 2015
Tijdens de jeugdboekenweek werkten we rond het thema ‘Humor’.
Elke dag stond er een andere boek in de kijker in onze klas, waar we allerlei leuke dingen rond deden.
Iedere ochtend vertelde de juf een ander verhaal ‘Ik doe wat jij doet’, ‘Het koekjesavontuur’, ‘De gekke trui van Appie’, ‘De eend van Jules’ en ‘Dikkie Dik’.
We speelden met spiegels en trokken gekke gezichten, we maakten knotsgekke mannetjes van plasticine, speelden met de poppenkastpoppen gekke verhalen, blaasden zeepbellen en maakten onze eigen grappige koekjes met snoepjesgezichtjes. MMMMMMM.. Dat was smullen!!

maandag 16 maart 2015

stage muzisch schoolproject

Tijdens deze stage kwam juf Charlotte in onze klas om samen met ons heel wat leuke dingen te doen rond Nijntje en het museum en Mumo en zijn nieuwe museum: We maakten samen met andere klassen een museum, deden leuke activiteiten in de klas en samen met andere klassen, leerden werken rond kunst, tekenen en bewegen op muziek en nog zoveel meer!!

Het was een leuke week met juf Charlotte! Dank je wel!!
16 maart 2015